Donnerstag, 17. April 2014

KIZIL BUĞDAY - DİNKEL BUĞDAYI


Dinkel - Kızıl Buğday: Besin açısından zengin bir buğday cinsi!




Normal buğday türüne yakın olan bu kızıl buğday (Triticum spelta) oldukca değerli tahıllara aittir. 

Kızıl buğdayın normal buğdaya olan en büyük farkı vücutta allerjı veya hassaslık yaratmamasıdır. Özellikle sindirim sistemine oldukca iyi gelen bir buğday türüdür. Ekmeklerimiz kızıl buyday ile yapılırsa hem besin değeri yüksek hem de sindirime ve hassas insanlara faydalı olan ekmek cinsi ortaya çıkar. 
 Almanya daki Bio Marketlerde son zamanlarda satışı artan bir ekmek türüdür. Özellikle allerjisi olup başka buğday türünü kaldıramayan insanlar bu Dinkel ekmeğini tercih ediyorlar.

  • Dinkel / Kızıl buğday karbonhidrat ve B vitamini zengin olan bir buğday türüdür. 
  • Bol miktarda proteini ve lif değeri yüksek olan bir tahıldır.
  • Demir, Kalsiyum ve Çinko içerir ve yüksek derecede E vitamini olan bir buğday yağı barındırır.  


İşte size kızıl buğdaylı bir salata tarifi:

Kızıl Buğdaylı Yeşil Salata


Daha fazla bilgi sahibi olmak isteyenlere asagidaki kitabi öneriyorum. Canan Karatayin kitabi da bu konuya deginiyor. Ben okudum ve herkese öneririm!


Getreide & Korn: Dinkel, Hirse, Mais, Hartweisen, Quinoa, Amarant, Couscous und Bulgur. Körner sind das neue Power-Genuss-Lebensmittel und mit über ... Küchenpraxis · 150 Rezepte · Warenkunde [Gebundene Ausgabe]

Renate Kissel Rafael Pranschke 





Karatay Mutfagi [Türkisch] [Taschenbuch]

Canan Efendigil Karatay 



Keine Kommentare: